به گزارش سافت گذر، محققان دانشگاه هاروارد، رباتی تولید کرده اند که HAMR نام دارد و می تواند هم روی سطح آب حرکت کند و یا به زیر آب برود و در عمق آب به حرکت خود ادامه دهد.
طول این ربات که برای اولین بار در سال 2013 معرفی شد، تنها 4.4 سانتی متر است که می تواند در یک ثانیه، حدود 40 سانتی متر را بگذراند. سازه HAMR دارای 23 لایه از مواد در هم پیچیده است که توسط لیزر به شکل دلخواه برش خورده است.
نسخه نهایی تولید شده HAMR، تنها 1.65 گرم وزن دارد و در انتهای هر چهار پای آن، یک صفحه وجود دارد. این صفحات سبب می شوند تا ربات روی سطح آب شناور بماند و زیر آن فرو نرود. HAMR حتی توانایی جابجایی وزنی در حدود 1.44 گرم را نیز دارد.
استفاده از قطعه ای باله مانند در زیر هر پا باعث می شود تا ربات بتواند به خوبی مسیرش را روی سطح آب پیدا کند و پاهای خود را با 10 فرکانس حرکت دهد.
اگر حرکت HAMR سبب شد تا جریان برق به آب برسد، در این مرحله فرآیندی شروع می شود که بر این اساس ولتاژ وارد شده توسط پاهای ربات با سطح آب کاهش خواهد یافت و ربات به زیر آب فرو می رود. همانطور که گفتیم، HAMR در زیر آب به خوبی می تواند حرکت کند. به علاوه، وجود بدنه ای از جنس پلیمر نیز سبب می شود تا بدن آن کوچک نشود و اصطلاحاً آب نرود.
به گزارش سافت گذر، زمانی که HAMR باید از آب بیرون بیاید، این ربات کوچک و سبک نیاز به همان نیرویی دارد که سبب می شد روی سطح آب شناور بماند. برای چنین کاری، سطوح نرمی در پاهای جلویی ربات وجود دارد که باعث خواهد شد تا وزن آن بیشتر شده و دوباره به سطح آب بیاید.
این فرآیند سبب می شود تا ربات به راحتی و با یک سربالایی ملایم، به روی آب آمده و به حرکتش ادامه دهد.
ضمن اینکه با استفاده از یک تکنولوژی شبیه به حرکت مارمولک، HAMR می تواند از روی سطح آب به روی خشکی بیاید.
مقاله مربوط به این ربات در ژورنال Nature Communication به چاپ رسیده است. به علاوه، همتای HAMR نیز توسط دانشگاه ملی سئول کره جنوبی تولید شده است.
منبع: newatlas.com